-

Hoofdpagina
Dorp Eenheden
Stam Premium
Vlaggen Prestaties
Forum Support
Uit Tribalwars Wiki NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Een speedwereld is eigenlijk een wereld zoals de andere werelden. Er zijn echter 2 grote verschillende tussen een gewone wereld en een speedwereld.

Het eerste belangrijke verschil is natuurlijk de snelheid... Zoals de naam "speedwereld" al laat vermoeden draait deze wereld sneller dan normaal. Dit kan gaan van enkele malen sneller tot zelfs 400 keer zo snel als een gewone wereld op snelheid 1! Deze snelheid staat je toe om in enkele uren of dagen prestaties neer te zetten en ervaring op te doen waar je normaal weken of maanden over doet op een gewone wereld.

Het tweede verschil is dat de speedwereld -in vergelijking met een gewone wereld- eindigt. De speed draait in rondes met een begin -en een eindmoment. Een gewone wereld blijft doorgaan, maar de speedwereld heeft dus een vooropgesteld einde.

Elke ronde heeft specifieke instellingen, deze zijn steeds anders. Ook draaien ze steeds op andere tijden. Onderaan vind je links naar de website met de oude, huidige en geplande rondes.

Speedronde

Een speedronde is een ronde die gespeeld wordt op de Speedwereld. Elke ronde draait van een bepaalde tijd tot een bepaalde tijd en heeft variabele instellingen. Deze instellingen gaan van de snelheid van de ronde tot de wereldconfiguratie (smederijsysteem, ridder, geloof, ...). Een speedronde wordt altijd gespeeld op de speedwereld en niet op een gewone wereld, hierdoor is de speedwereld enkel toegankelijk zolang een ronde actief is.

Is de speedwereld gratis?

De speedwereld is gratis voor de eerste 100 spelers. De eerste 100 spelers kunnen dus gewoon gratis deelnemen aan de speedwereld zonder een premiumaccount. Wanneer de limiet van 100 spelers is bereikt is er dus wel een premiumaccount vereist voor deelname. Dit premiumaccount kan je nog hebben lopen van een vorige ronde of je kunt het ter plekke inzetten. Je moet dus minimaal 30 premiumpunten inzetten (=3 dagen premiumaccount) als je geen premiumaccount (meer) hebt lopen op de speedwereld.

Belangrijk: Je wordt bij de aanmelding op de speedwereld gevraagd of je premiumpunten wilt besteden - ga dus niet ergens op een andere wereld die premiumpunten gebruiken en dan vragen waarom je niet op de speedwereld kan. De premiumpunten koop je op een andere wereld waarop je speelt maar je wacht nog met het inzetten. Pas als je op de speedwereld inlogt, moet je de premiumpunten inruilen voor een premiumaccount.

Slaapmodus

Bij sommige speedrondes (meestal rondes die langer dan een dag duren) is de slaapmodus actief. De slaapmodus is een alternatief voor de nachtbonus, het verplicht je of geeft je de mogelijkheid om je account letterlijk te pauzeren tot wanneer je wilt. Uiteraard is dit niet zomaar vrij mogelijk en zit hier een heel systeem achter:

Tijdens de slaapmodus staat je account volledig stil:

  • Je kunt niet meer met je account op de speedwereld inloggen.
  • Je kunt niet meer aangevallen of overgenomen (geëdeld) worden.
  • Je kan wel nog ondersteuning ontvangen van andere spelers.
  • Je grondstofproductie staat stil.
  • De wachtlijsten voor gebouwen en eenheden staan ook stil.

Je kan de slaapmodus onder 'Instellingen' en dan 'Slaapmodus' configureren. De dorpen van spelers in slaapmodus zijn op de kaart in het zwart gemarkeerd. Deze dorpen kan je dus niet veroveren zolang ze zwart zijn.

De slaapmodus is steeds anders. De precieze instellingen kan je terugvinden in de aankondiging van de speedronde bij de gedetailleerde instellingen. Het is belangrijk dat je de slaapmodus goed begrijpt als je op een langere ronde gaat spelen.

De minimale wakkertijd is de tijd dat je wakker moet zijn. De maximale wakkertijd is de maximale tijd dat je wakker MAG zijn. Als de maximale wakkertijd is overschreden zonder dat je in slaapmodus bent gegaan zal het systeem je automatisch in slaapmodus plaatsen voor de maximale slaaptijd. De minimale slaaptijd is de tijd je moet instellen, minder slapen kan niet. De maximale is het maximale dat je kan instellen... Je bepaalt dus zelf hoe lang je slaapt.

Na de slaapmodus begint deze wakkertijd weer te tikken, zorg dus dat je tijdig de slaapmodus instelt! Dit moet altijd ruim een uur van tevoren, maar dit is afhankelijk van de instellingen. Wees er dus op tijd bij!

Extra restricties

Op een speedwereld zijn er soms extra restricties van toepassing. Samen met de spelregels gelden deze restricties dus als extra regels. In de aankondiging van de desbetreffende speedronde vind je welke restricties van kracht zijn, maar dit zijn meestal deze:

NLS §1: Eén account per computer

Het is tijdens deze speedronde ten strengste verboden om via dezelfde computer op meerdere accounts in te loggen. Per computer mag er dus maar op één account ingelogd worden.

NLS §2: Eén account per ip

Het is tijdens deze speedronde ten strengste verboden om via dezelfde internetverbinding (binnen hetzelfde huishouden) op meerdere accounts in te loggen. Per ip-adres mag er dus maar op één account ingelogd worden. Het is wel toegestaan om met meerdere spelers en verbindingen op één account in te loggen.

NLS §3: Eén speler per account

Meerdere verbindingen / IP-adressen per account leiden onmiddellijk tot een uitsluiting van de ronde. (Enkel van toepassing op Solorondes)

We zullen zonder genade spelers die zich niet aan deze restricties houden uit de speedwereld uitsluiten! Je krijgt uiteraard geen terugbetaling van je premiumaccount als je dit negeert!

Links en meer informatie

Overzicht van de speedronden

Handige links


Nog vragen? Meer informatie kan je altijd terugvinden in de veelgestelde vragen (F.A.Q.) van de speedwereld! Gebruik a.u.b. het tribalwars.nl-speedforum i.p.v. support, hier hebben andere spelers ook nog wat aan.