Account Veiligheid

Uit Tribalwars Wiki NL
Naar navigatie springen

Deze pagina is bedoeld om spelers zich ervan bewust te maken dat ze zelf zorg moeten dragen voor hun account. Wij, het Tribal Wars Team, zien dat in de meeste gevallen personen niet veilig omgaan met hun persoonlijke informatie of wachtwoord en op deze manier mogelijk problematische situaties creëren voor hun eigen account.

Om mensen hierop te attenderen is door het Tribal Wars Team in juni 2010 een campagne rond accountveiligheid gestart. Voor meer informatie over deze campagne kan de onderstaande link gevolgd worden. Alle informatie uit deze campagne is ook op deze pagina terug te vinden. Accountveiligheid campagne

Onthoud dat geen enkele andere speler ooit je wachtwoord nodig heeft, ook niet voor vakantievervanging!

Basis Account veiligheid

Hieronder staat belangrijke informatie over de beveiliging die van kracht is op Tribal Wars.

Het wachtwoord van je account is enkel bekend bij jezelf en volgens de regels mag ook enkel jij het wachtwoord kennen. Als je jouw wachtwoord doorgeeft aan andere spelers is dat op eigen risico, het Tribal Wars team kan bij misbruik hiervan niet ingrijpen. Het wachtwoord wordt in onze database op een geëncrypteerde manier opgeslagen. Deze manier zorgt ervoor dat het onmogelijk is een wachtwoord te achterhalen. Ondanks deze maatregel is het voor andere personen soms mogelijk om je wachtwoord te achterhalen, omdat:

• Je hebt een wachtwoord gekozen dat men makkelijk kan raden
  • Je hebt met je account ingelogd op een openbare plaats en je hebt er je wachtwoord opgeslagen, of iemand heeft jou je wachtwoord zien intypen
  • Je bent het slachtoffer geworden van fraude

Daarom nog enkele korte tips voor de veiligheid van je account:

• Zorg voor een geregistreerd e-mailadres waar je toegang tot hebt
  • Wijzig regelmatig je wachtwoord
  • Zorg voor een betrouwbare co-speler!
  • Geef je wachtwoord niet zomaar door!
  • Onthoud dat geen enkele andere speler ooit je wachtwoord nodig heeft, ook niet voor vakantievervanging!
  • Zorg er steeds voor om voor je account een ander wachtwoord te nemen als voor de mail waarmee je het account hebt opgericht! Anders is het voor valse co spelers gemakkelijk om je account te stelen.

E-mailadres

De eigenaar van het e-mailadres waar jouw account op dit moment op geregistreerd staat, is ook de officiële eigenaar van jouw account.

Zorg er dus voor dat op jouw account een actueel en werkend e-mailadres geregistreerd staat! Ga naar instellingen -> E-mailadres en controleer dit.

Draag zorg voor je account! De eigenaar van een e-mailadres is de eigenaar van het account

Risico's wanneer een account niet op jouw e-mailadres staat:

• De eigenaar van het e-mailadres kan altijd het wachtwoord ophalen via e-mail en op het account spelen. Ook indien:
  • Jij als co al jaren alleen op het account speelt.
  • Het account op een vriend zijn e-mailadres geregistreerd is.
  • Het wachtwoord verloren is voor iedereen op het account.
  • Er een hacker actief is op het account.

• Indien een account 'gehackt' wordt kunnen we enkel de eigenaar van het e-mailadres helpen om opnieuw toegang te krijgen op het account.
  • Indien je geen toegang meer hebt tot jouw account kan het team je ook niet verder helpen als je geen toegang hebt tot het geregistreerde e-mailadres.

Het is dus erg belangrijk dat er altijd een e-mailadres geregistreerd staat waartoe je toegang hebt. Zo kan je altijd de toegang tot je account opvragen. Één van de risico's bij co-spelen bestaat dus uit het feit dat het team de co-speler geen toegang tot het account kan verschaffen. Enkel de persoon die beschikt over het geregistreerde e-mailadres kunnen wij verder helpen.

Zorg er steeds voor om voor je account een ander wachtwoord te nemen als voor de mail waarmee je het account hebt opgericht! Anders kunnen co's met slechte bedoelingen gemakkelijk je account overnemen.

Wachtwoord

We zien veel te vaak dat spelers een te makkelijk te raden wachtwoord hebben. Vaak kan men met 1 enkele vraag al het wachtwoord te weten komen. Ditzelfde geldt ook voor de geheime vraag van je e-mailadres. Spelers dienen dus een veilig wachtwoord te kiezen. Natuurlijk vraag je je nu af, wat is een veilig' wachtwoord?

Een veilig wachtwoord bevat de volgende eigenschappen:

• Bevat cijfers (0 - 9)
  • Bevat letters (a-z)
  • Bevat hoofdletters (A-Z)
  • Bevat speciale tekens (?._-,...)
  • Is langer dan 8 tekens

Om het te onthouden kan je dan een woord maken met de verschillende tekens. Voor meer informatie lees deze pagina. Het is dan verder ook belangrijk dat je regelmatig je wachtwoord wijzigt. Zeker indien je inlogt op publieke plaatsen! Het Tribal Wars team kan de schade berokkend aan een account door een hacking van een persoon die je wachtwoord geraden heeft niet vergoeden.

Zorg voor een, veilig, moeilijk te raden wachtwoord!

Je kunt je wachtwoord wijzigen door de volgende stappen te ondernemen, ga naar: Instellingen -> Wachtwoord wijzigen en volg de aangegeven stappen. Als je wachtwoord veranderd is zonder jouw weten en het account staat op jouw e-mailadres, kan je dit terughalen door op de hoofdpagina te klikken op Wachtwoord wijzigen.

Hieronder vind je nog enkele tips die je kunnen helpen om jezelf te beschermen tegen ongewenst inloggen op jouw account. Uit ervaring weten wij dat veel spelers die zogenaamd 'gehackt' zouden zijn, hier geen aandacht aan hebben besteed

• Kies een wachtwoord dat moeilijk te raden is; gebruik zeker niet je voornaam, achternaam. geboortedatum of dergelijke.
  • Sla je wachtwoord niet op in openbare computers; zoals op school, op werk, e.d. Vink de optie "Ingelogd blijven" uit. Zorg ervoor dat niemand over je schouder mee kijkt wanneer jij je wachtwoord intypt.
  • Het is aangeraden om verschillende wachtwoorden voor verschillende websites te gebruiken. Hierdoor kan men niet inloggen op jouw MSN/ICQ/Skype/e.d. wanneer iemand op de hoogte is van je wachtwoord. Wanneer je jouw e-mail account kwijt raakt kan het Tribal Wars Team je moeilijk helpen. De eigenaar van het e-mailadres is de eigenaar van het account

Verder zal het Tribal Wars Team je NOOIT naar jouw wachtwoord vragen. Wanneer iemand je jouw Tribal Wars wachtwoord vraagt en zegt dat hij van het Tribal Wars Team is, dan is deze persoon een oplichter en kun je deze persoon aangeven bij het Tribal Wars Team.

Op een paar sites kan het zijn dat er van je gevraagd wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Doe dit alleen wanneer er bovenaan staat Externe authentificatie en wanneer de website in de adresbalk begint met http://www.tribalwars.nl . Dan is het geen bedrog en is het veilig je gebruikers naam en wachtwoord in te vullen. In alle andere gevallen is er bedrog in het spel en moet jouw wachtwoord en gebruikersnaam niet invullen. Met uitzondering van TW Stats, een website die jou eerst om je gebruikersnaam zal vragen.

Let dus echt goed op de volgende puntjes:

• Zorg dat je altijd toegang hebt tot het geregistreerde e-mailadres
  • Zorg voor een veilig / moeilijk te raden wachtwoord
  • Geef je wachtwoord niet zomaar door
  • Zorg voor een betrouwbare co-speler

Wachtwoord doorgeven

Geef je wachtwoord nooit door!

Geef je wachtwoord niet zomaar door aan andere mensen. Niet aan...

• Je beste vrienden
  • Je broer of zus
  • Iemand die om je wachtwoord vraagt
  • Onbekende personen
  • Tribal Wars Teamleden
  • Je stam

Ook dien je regelmatig je wachtwoord te wijzigen. De meest voorkomende gevallen van hacking komen door:

• De oude co-speler
  • De huidige co-speler
  • De persoon die toegang heeft tot het geregistreerd e-mailadres
  • Iemand van de bovenstaande lijst.

Het Tribal Wars Team kan er enkel op blijven aandringen dat je regelmatig je wachtwoord moet wijzigen. Het kan door het Team niet verplicht worden.

Co-spelen

Het Tribal Wars Team ziet regelmatig dat accounts door co-spelers worden leeg gezet of dat de co-speler probeert om zich het account toe te eigenen. Zorg er dus zeker voor dat je een co-speler hebt die je voor 100% kunt vertrouwen. Een co-speler heeft toegang tot je gehele account en kan dus, wanneer hij kwaad wil, veel schade berokken aan jouw account. Er zijn spelers die er enkel en alleen op uit zijn om jouw account te verpesten, dus wees voorzichtig wanneer je een co-speler op je account neemt.

Zorg voor een betrouwbare co-speler!

Let er ook op dat gestopte co-spelers terug kunnen komen op jouw account wanneer jij je wachtwoord niet wijzigt en dat zij op deze manier jouw account kunnen verpesten. Wijzig dus je wachtwoord wanneer een co-speler stopt zodat hij niet terug kan komen

Daarnaast ziet het Tribal Wars Team ook regelmatig dat de originele eigenaars co-spelers zonder overleg of aankondiging van het account worden gehaald. Zolang het account niet op jouw e-mailadres staat wanneer dit jou overkomt kan en zal het Tribal Wars Team niets ondernemen. De eigenaar van het geregistreerde e-mailadres = de eigenaar van het account.

Let er ook op dat het bij regelschendingen voor het Tribal Wars Team niet uitmaakt wie de overtreding heeft gemaakt, of het nu jij of de co-speler was. De straf zal hierdoor niet veranderen, want een overtreding wordt op een account gemaakt, niet op een persoon

Let dus op de volgende puntjes:

• Als je een co-speler wilt zorg dan dat je hem/haar voor 100% kan vertrouwen!
  • Wijzig regelmatig je wachtwoord.
  • De persoon die toegang heeft tot het geregistreerde e-mailadres is de eigenaar van het account.
  • Het maakt bij regelschendingen voor het Tribal Wars Team niet uit of jij of je co-speler de regels overtreden heeft.

Accountveiligheid bij Vakantievervanging

Helaas komt het vaak voor dat mensen een onbetrouwbare vakantievervanger kiezen. Let erop dat jijzelf verantwoordelijk bent voor het kiezen van een goede vakantievervangen. Het Tribal Wars team komt hier niet tussen bij problemen.

Jij kan ook zelf bepalen wat een vakantievervanging allemaal kan op je account. Bekijk hiervoor de instellingen bij "Vakantievervanging" en vink aan of uit volgens jouw wensen!