Vlaggen

Uit Tribalwars Wiki NL
Naar navigatie springen
Vlag.png

Er waait een frisse wind door je dorpen! Hijs de vlag en motiveer op die manier jouw troepen om zo gebruik te kunnen maken van één van de vele bonussen. Deze bonussen zijn er in alle soorten en maten, waardoor jij exact kan bepalen welke vlag in welk dorp op de juiste plaats staat.

Vlaggen zijn niet wereld-, maar accountgebonden. Je kan dus de vlaggen die je op W29 verzamelt ook op W30 instellen.

Deze spelfunctie is actief op werelden 29, 30, 32, 33, 35, 36, 37, 38,40, 41, 42,43,44, 45, 46 en 47. Ook op Casual 1 en 2 worden vlaggen gebruikt.

Vlaggen verkrijgen

Vlaggen kunnen op verschillende manieren verkregen worden. In de beginfase zal dit vooral via quests zijn, later zullen ook awards en edelmannen voor vlaggen zorgen. In totaal zijn er zes manieren om vlaggen te bemachtigen:

 • Bij het verslaan van vijandelijke troepen
In het vlaggenoverzicht vind je een balk die weergeeft hoeveel eenheden je nog moet verslaan alvorens een nieuwe vlag vrij te spelen.
 • Bij het rekruteren van edelmannen
 • Bij het behalen van awards
  • Houten Award - Level 1 vlag
  • Bronzen Award - Level 3 vlag
  • Zilveren Award - Level 4 vlag
  • Gouden Award - Level 5 vlag
  • Dagelijkse Award - Level 3 vlag
Opgelet: de award "Trouwe Vriend" geeft geen recht op een vlag.
 • Bij het afronden van quests, indien vermeld als beloning
 • Bij het kopen van vlaggenpakketten tegen Premium Punten
 • Bij het werven van nieuwe spelers
Vlaggen samenvoegen.png

Daarnaast is het mogelijk om drie dezelfde vlaggen om te ruilen voor één vlag die één level hoger is. Drie vlaggen van level 1 kan je dus omruilen voor een vlag met level 2.

Vlaggen kunnen geruild worden met stamgenoten. De enige voorwaarde hieraan is dat de vlag die je neemt hetzelfde level heeft als de vlag die je geeft.

Vlaggen activeren

De bonus van een vlag is slechts actief van zodra deze geactiveerd wordt: dit doe je vanuit het vlaggenoverzicht. Hier selecteer je de vlag die je graag wil inzetten.

Vervolgens kan in dat specifieke dorp voor 24 uur lang geen vlaggenwissel meer uitgevoerd worden. De vlaggen die reeds actief zijn in je dorpen zal je niet meer terugvinden in het vlaggenoverzicht, een vlag kan immers slechts op één plaats tegelijk zijn. Wanneer je de vlag weer uit je dorp weghaalt, zal deze terug in het overzicht verschijnen en kan deze ook in een ander dorp gebruikt worden.

In de aanval wordt gekeken naar de vlag die actief is op het moment van de aankomst. Deze vlag kan verschillend zijn van de vlag bij verzenden, wanneer je intussen een andere vlag ingesteld hebt.

Vlaggenoverzicht

Er zijn acht verschillende soorten vlaggen, die elk voorkomen in negen verschillende levels. Hieronder vind je een overzicht van de vlaggen, hun beschrijving en hun uitwerking per level:

Vlag Beschrijving Level 1 - 9
1 1.png
Grondstofproductie
Zet de grondstoffenvlag neer tussen je arbeiders en kijk hoe je grondstofproductie toeneemt.
+4% +6% +8% +10% +12% +14% +16% +17% +18%
2 1.png Eenhedenproductie
Het trainen van nieuwe eenheden kan worden versneld door het hijsen van de eenhedenproductie vlag in je dorp, als een herinnering aan iedereen dat hun bekwaamheid niet enkel verwacht wordt van ze, maar ook verplicht is.


Geldt niet voor ridders en edelmannen

+6% +8% +10% +12% +14% +16% +18% +19% +20%
3 1.png Aanvalssterkte
Inspireer je eenheden met de aanvalsvlag die in hun thuisdorp staat zodat ze tot de laatste man vechten, zoals hun heerser verlangt.
+2% +3% +4% +5% +6% +7% +8% +9% +10%
4 1.png Verdedigingskracht
Verening je troepen onder de verdedigingsvlag om ze beter te laten verdedigen.
+2% +3% +4% +5% +6% +7% +8% +9% +10%
5 1.png Geluk
Geluksvlaggen geven hun eigenaren de mogelijkheid om de uitkomst van een gevecht te voorspellen door het "Geluk" aspect in gevechten te beïnvloeden. Deze mysterieuze vlaggen zullen geluk zo dicht mogelijk naar 0 brengen als de kracht van de vlag toestaat. Als een gevecht normaal gesproken -20% of +20% geluk zou hebben, dan zou een 6% geluksvlag het geluk naar respectievelijk -14% en +14% dwingen.

Werkt enkel in de aanval

-6% -8% -10% -12% -14% -16% -18% -19% -20%
6 1.png Bevolkingslimiet
Moedig je bevolking aan om kleinere woonruimtes te accepteren en zo je dorp verder uit te breiden door de bevolkingsvlag te hijsen.
+2% +3% +4% +5% +6% +7% +8% +9% +10%
7 1.png Muntkosten
Dwing de adel om hun kosten te verlagen door de muntenvlag te hijsen.
-10% -12% -14% -16% -18% -20% -22% -23% -24%
8 1.png Buit
Geef je eenheden de kracht en het uithoudingsvermogen dat ze nodig hebben om meer buit naar huis te dragen van hun plunderingen door de buitvlag te hijsen.
+2% +3% +4% +5% +6% +7% +8% +9% +10%

Niet wereld-, maar accountgebonden

Vlaggen zijn niet gebonden aan één specifieke wereld, maar aan jouw account. Dit betekent dat je de vlaggen die je behaalde op een specifieke wereld ook kan gebruiken op alle andere werelden waarop vlaggen actief zijn. Je vindt dan ook een handig overzicht van al jouw actieve vlaggen over alle werelden in het wereldenoverzicht, te bereiken vanuit het vlaggenmenu. Daar kan je ook alle vlaggen van een specifieke wereld terugtrekken, wanneer je een nieuwe indeling wil maken.