Aktes

Uit Tribalwars Wiki NL
Naar navigatie springen

De aktes geven je toegang tot een externe pagina met informatie over het dorp, de stam of de speler waarover je informatie opgevraagd hebt. Deze pagina's zijn extern, ze worden dus niet beheert door Tribal Wars of InnoGames, maar wel door spelers.

Standaard word je doorverwezen naar de Nederlandstalige versie van twstats, wanneer je informatie opvraagt. Je kan echter zelf kiezen waar je naartoe verwezen wordt wanneer je een akte opvraagt.

Aktes zijn een functie die enkel beschikbaar is voor spelers met een Premium Account.

Soorten aktes

We onderscheiden drie verschillende soorten aktes:

• Spelersaktes: Deze verwijzen je door naar een pagina met meer informatie over een specifieke speler
  • Stamaktes: Deze verwijzen je door naar een pagina met meer informatie over een specifieke stam
  • Dorpaktes: Deze verwijzen je door naar een pagina met meer informatie over een specifiek dorp

Aktes instellen

Standaard zal twstats ingesteld staan als externe dienst voor aktes. Het is echter ook mogelijk om een andere dienst, zoals twplus in te stellen.

twstats

Voor twstats gebruik je onderstaande instellingen:

• Spelersakte: http://www.twstats.com/in/XXX/player/{player_id}
  • Stamakte: http://www.twstats.com/in/XXX/tribe/{ally_id}
  • Dorpsakte: http://www.twstats.com/in/XXX/village/{village_id}

Waarbij je XXX vervangt door de afkorting van jouw wereld. Voor Wereld 1 is dit nl1, voor Wereld 21 is dit nl21, voor de Classic is dit nlc1 en voor de Casual nlp1.

twplus

Voor twplus gebruik je onderstaande instellingen:

• Spelersakte: http://XXX.twplus.org/file/player/{player_id}
  • Stamakte: http://XXX.twplus.org/file/ally/{ally_id}
  • Dorpsakte: http://XXX.twplus.org/file/village/{village_id}

Waarbij je XXX vervangt door de afkorting van jouw wereld. Voor Wereld 1 is dit nl1, voor Wereld 21 is dit nl21, voor de Classic is dit nlc1 en voor de Casual nlp1.

Andere diensten

Naast twstats en twplus bestaan er natuurlijk ook nog andere diensten. Wanneer je toch een andere dienst wil gebruiken, zal je zelf even moeten uitzoeken hoe je de instellingen op een correcte manier kan invoeren.

Belangrijk is hier eerst en vooral natuurlijk dat je link verwijst naar de correcte wereld. Meestal gebeurt dit door middel van de wereldafkortingen, zoals nl1 (Wereld 1), nl21 (Wereld 21), nlc1 (Classic) en nlp1 (Casual).

Daarnaast zal je moeten kunnen verwijzen naar de juiste speler, de juiste stam of het juiste dorp. Omdat dit een variabele is (voor iedere speler of stam verschillend), zal je gebruik moeten maken van onderstaande codes:

• {player_id}: Het persoonlijke ID van een speler (voor spelersaktes)
  • {ally_id}: Het persoonlijke ID van een stam (voor stamaktes)
  • {village_id}: Het persoonlijke ID van een dorp (voor dorpsaktes)

Opgelet

De diensten die deze mogelijkheden aanbieden, zijn extern. Vanuit Tribal Wars wordt slechts een mogelijkheid geboden om te linken naar zo'n externe dienst, zelf hebben we geen beheer over de dienst zelf. Wanneer je problemen ondervindt met een bepaalde dienst, dan kan je contact opnemen met de beheerder van de website via die website. De support kan je in dit geval niet verder helpen.