-

Hoofdpagina
Dorp Eenheden
Stam Premium
Vlaggen Prestaties
Forum Support
Uit Tribalwars Wiki NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Op normale werelden is het mogelijk om dagelijks een ongelimiteerd aantal grondstoffen te roven bij de vijand. Op sommige werelden is dit niet zo: op deze werelden is het slechts mogelijk dagelijks een beperkt aantal grondstoffen te roven (limited haul) of om zelfs helemaal geen grondstoffen te roven (no haul). Hieronder vind je terug welke invloed deze instelling op je wereld zal hebben.

Limited haul

Een wereld die de instelling limited haul draagt, is een wereld waarop je slechts een beperkt aantal grondstoffen kan roven. Dit aantal is echter niet voor iedereen hetzelfde, en is afhankelijk van de vooruitgang die je reeds op de wereld geboekt hebt. De formule voor het berekenen van het maximale aantal grondstoffen is als volgt:

(Uren op de wereld / 24 + Aantal dorpen) * Constante term 
Uren op de wereld: Het aantal uren dat verstreken is sinds jij begonnen bent op de wereld.
Aantal dorpen: Het aantal dorpen dat jij op dit moment bezit.
Constante term: Een constante term die afhankelijk is van de wereldinstellingen. 
→ Op wereld 33 is deze constante term gelijk aan 1250.
→ Op wereld 47 is deze constante term gelijk aan 1000.
Limited hauls.pngDe berekening wordt niet gereset om middernacht, maar loopt steeds over de afgelopen 24 uur. Wanneer je dorpen verliest, zal je limiet dus ook dalen. Het is in dit geval mogelijk dat je tijdelijk boven je limiet zit, je zal dan moeten wachten tot je weer onder het maximale aantal grondstoffen zit alvorens je weer kan farmen.

De wereldinstellingen bepalen ook of er een maximaal aantal te roven grondstoffen per 24 uur is. Dit is het maximaal aantal grondstoffen dat je over 24 uur kan roven, ook wanneer je volgens de berekening meer zou kunnen roven.

  • Voor Wereld 33 ligt dit maximum op 250 000 grondstoffen per 24 uur
  • Voor Wereld 47 ligt dit maximum op 100 000 grondstoffen per 24uur

No haul

Op een wereld met de instelling no haul is het onmogelijk om grondstoffen te roven. Wanneer je de vijand aanvalt, zullen je troepen dus geen buit dragen.

Dit heeft dan ook invloed op het volledige spelverloop: niet alleen kan je geen grondstoffen roven en zal je dus je tactieken moeten aanpassen, ook zijn bepaalde awards niet aanwezig (plunderaar en rover) en is er op deze wereld geen schuilplaats aanwezig.