Handel

Uit Tribalwars Wiki NL
Naar navigatie springen

Handel geeft je de mogelijkheid om grondstoffen te importeren, te exporteren en te ruilen met andere dorpen. Hieronder worden alle aspecten van handelen besproken. Handelen gebeurt in de marktplaats. Het level van je marktplaats bepaalt het aantal handelaren dat je ter beschikking hebt. Elke handelaar kan een maximum van 1.000 grondstoffen dragen. Dit aantal kan verdeeld worden over verschillende grondstoffen, zoals: 100 Hout small.png, 350 Leem small.png en 550 Ijzer small.png. Als je de marktplaats verder uitbouwt dan zullen er meer handelaren ter beschikking staan, wat dus betekent dat het aantal grondstoffen dat je kan versturen stijgt.

Wanneer je grondstoffen ruilt met iemand die je niet kent, is het aangeraden om dit te doen via de optie "Grondstoffen ruilen".

Het is ook mogelijk premium te handelen voor grondstoffen.

Grondstoffen ruilen

Screenshot van het marktoverzicht

Het ruilen van grondstoffen gebeurt op een andere manier dan het vrij versturen van grondstoffen. Je kan zelf aanbiedingen op de marktplaats plaatsen, of je kan bestaande aanbiedingen aannemen. Bij het aannemen van een aanbod, of wanneer jouw aanbod wordt aangenomen, worden de grondstoffen automatisch verstuurd.

Wanneer je naar je marktplaats gaat, kan je links klikken op Eigen aanbiedingen. Eenmaal daar aangekomen, kan je zelf aanbiedingen plaatsen. Het wordt aangeraden om grote hoeveelheden op te splitsen in meerdere kleine aanbiedingen, hierdoor kunnen ook kleine spelers je aanbod aannemen.

Onder Andere aanbiedingen kan je zelf een aanbod aannemen. Indien nodig kan je gebruik maken van de verschillende filters die je kan instellen.

Ratiografieken

Screenshot van een ratiografiek

Wanneer je een aanbieding maakt op de marktplaats wil je ervoor zorgen dat je aanbieding wordt geaccepteerd. Hiervoor zal je een goede prijs moeten zetten, die voor zowel de koper als voor jou aanvaardbaar is. De ratiografiek zal je hierbij helpen.

De groene lijn toont hoe de prijs voor een grondstof is geëvolueerd gedurende de laatste dagen. De rode lijn is jou prijs. Nu kan je dus zien of de prijs die jij vraagt voor je grondstof te hoog, te laag of net goed is!


Filters

Filter marktplaats.png

In de marktplaats zijn er een aantal filters die je kunt gebruiken om sneller de aanbieding te vinden die je zoekt.

  • Zoek; geef aan welke grondstof jij mist en dus graag zou willen hebben.
  • Bieden; geef aan welke grondstof jij in overvloed hebt en dus zou willen ruilen.
  • Maximale levertijd; geeft je de mogelijkheid om enkel aanbiedingen van dichtbij te tonen of juist van verder weg.
  • Maximale verhouding; alleen opties met deze maximale verhouding (of lager) worden getoond. Als je dus enkel 1 tegen 1 (of gunstiger) wilt handelen kun je deze op 1 zetten.
  • Alleen aanbiedingen van stamleden; als je deze optie aanvinkt krijg je enkel aanbiedingen die door jouw stamleden zijn opgesteld

Vrije handel

Vrij handelen wordt over het algemeen gebruikt voor het sturen van grondstoffen naar stamleden, vrienden, eigen dorpen, e.d.. Het vrij versturen van grondstoffen is op een beginnende wereld voor een bepaalde tijd vergrendeld. De datum waarop dit vrijkomt hangt ervan af wanneer jij op deze wereld bent gestart.

Vrije handel.png