-

Hoofdpagina
Dorp Eenheden
Stam Premium
Vlaggen Prestaties
Forum Support
Uit Tribalwars Wiki NL
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina biedt een overzicht van de meest voorkomende vragen over de speedwereld en hun antwoord.

Die speedwereld, is die op alle werelden?
Nee! Een speedwereld is een volledig onafhankelijke wereld. Het is dus niet zo dat jouw wereld ineens sneller gaat lopen.

Hoe snel is de grondstof productie daar dan?
Dit hangt natuurlijk af van de snelheid van de speedwereld. Op snelheid 100 krijg je bijvoorbeeld 100 keer zoveel grondstoffen in vergelijking met een wereld met snelheid 1. Een leemgroeve level 30 produceert bevoorbeeld in plaats van 2400 leem dan dus 240 000 leem per uur.

Bestaat er op de speedwereld een nachtmodus?
Omdat een Speedwereld erg intensief is en ook vaak 's nachts wordt bespeeld, is de nachtbonus hier vrijwel altijd uitgeschakeld. 's Nachts krijgen jouw troepen dus géén 100% bonus als ze verdedigen. Een alternatief hiervoor is de slaapmodus.

Mag ik met m'n broertje samen op die speedwereld spelen?
Het is niet toegestaan buiten indien de aankondiging vermeldt van wel. Indien het wel toegestaan is moet je regel 1 en 2 zeer grondig nalezen. De internetverbinding moeten worden ingesteld via "instellingen" en dan "internetverbinding delen". Verder is het ten strengste verboden om op een speedwereld via dezelfde computer op meerdere accounts in te loggen! Het maakt dus niet uit als je de internetverbinding correct instelt, dezelfde computer blijft strafbaar.

Ik heb maar een computer thuis. Mag ik echt niet samen spelen als ik de internetverbinding wel deel?
Nee. Inloggen op meerdere accounts via dezelfde computer is strafbaar, geen excuus mogelijk. Als je echt beide wilt spelen kan je afwisselen op één account waar jullie samen op spelen. Kijk dan wel in de restricties van de desbetreffende speedronde als meerdere spelers per account toegestaan is!

Begint dan de speedserver elke week opnieuw?
De speedserver draait in rondes. Dit wilt zeggen dat ze starten (opnieuw beginnen) en eindigen op vaste tijdstippen. Buiten deze tijden is de speedwereld niet bereikbaar. Onderaan dit topic vind je links naar waar je deze rondes kan terugvinden.

Help! Ik werd ineens uitgelogd en nu staat de speedwereld niet meer in het lijstje!
Wellicht is de speedronde afgelopen. Zie de vraag hierboven voor meer informatie.

Waarom bestaat die slaapmodus?
Veel spelers spelen zeer intensief op een speedwereld - ook 's nachts - en slapen daardoor weinig. Met de slaapmodus kan je zelf bepalen wanneer je even pauze neemt. Dit kan je doen 's nachts als je wilt slapen, maar als de tijden het toestaan ook bijvoorbeeld om een uurtje rustig te gaan eten of om even een kort familiebezoekjes af te leggen. Om dit eerlijk te houden is het vrijwel altijd verplicht om de slaapmodus gebruiken, maar je kan dus zelf kiezen wanneer.

Moet ik de slaapmodus gebruiken?
Meestal wel. Kijk hiervoor naar de instellingen van de slaapmodus. Als de maximale wakkertijd is verstreken zal je account automatisch in slaapmodus worden gezet. Je moet dus de slaapmodus instellen voor de maximale wakkertijd verstrijkt. Hou er rekening mee dat je deze ongeveer een uur van tevoren moet instellen!

Help! Er staan zwarte dorpen op de kaart en ik kan ze niet aanvallen! Wat is dat?
Deze dorpen zijn eigendom van een speler die momenteel in slaapmodus is. Zijn account is gepauzeerd en je kan hem niet aanvallen. Wacht gewoon geduldig af tot zijn slaapmodus afloopt en zijn dorpen niet meer zwart zijn.

Ik ging ineens in slaapmodus en ik heb zelf niets gedaan?
Je zal waarschijnlijk de slaapmodus niet hebben ingesteld. Zodra de maximale wakkertijd verstrijkt wordt de slaapmodus automatisch geactiveerd. Hier valt niets aan te doen, lees de aankondiging nog eens door en zorg dat je de slaapmodus goed begrijpt voor volgende keer.

M'n vrienden zijn net weg als de speed begint, mag ik voor hun het account aanmaken?
Nee, dit is tegen de spelregels. Jij en je vrienden zullen dan geblokkeerd worden en de ingezette premiumpunten zijn verspild. Hierop volgt geen terugbetaling.

En als mijn vrienden nu zelf de accounts aanmaken en ik dan later ze even help met sterk worden?
Idem ditto. Op andere accounts inloggen is ten strengste verboden. Geen excuus mogelijk.

Mag ik een andere account pushen door permanent grondstoffen te sturen?
Nee. Als je dat doet zal je ook geblokkeerd worden. Ook hierop volgt geen terugbetaling.

Ik kan mijn stam niet verlaten, opheffen of spelers uit de stam ontslaan. Hoe komt dat?
Op deze speedwereld is tribelock actief. Tribelock staat voor "gesloten stammen". Je zit helaas vast, hier valt niets aan te doen.

Moet ik nou voor de speedwereld betalen of mag ik gratis erop?
De speedserver is gratis voor de eerste 100 mensen die zich er aanmelden. Als je bij de eerste 100 spelers hoort die zich erop inloggen dan mag je gratis spelen. Bij alle spelers die later binnenkomen is een premiumaccount vereist. Ofwel heb je dit account nog lopen van een voorgaande speedwereld en kan je alsnog gewoon deelnemen, ofwel heb je geen premiumaccount en moet je dit eerst activeren. De deelname aan de speedwereld kost dan ook minimaal 30 premiumpunten (minimale periode dat je een premiumaccount kan kopen). Natuurlijk is het zo dat als je voor een maand premiumaccount activeert je ook aan alle speedrondes die binnen deze maand starten gewoon kan deelnemen met dit ingezette premiumaccount.

Wat gebeurt met die Premium Punten?
Als je een premiumaccount op de speedwereld activeert krijg je dezelfde premiumvoordelen als op gewone werelden. Je geniet van gebruikersgemak en comfort. Daar bovenop kan je ook aan alle speedrondes deelnemen die vallen binnen de duurtijd van dit premiumaccount.

Kan ik die premiumpunten weer terug krijgen?
Nee. Het eenmalig meespelen op de speedwereld kost tenminste 30 premiumpunten en het premiumaccount hiervoor ben je dus al kwijt. Na van de speedwereld genoten te hebben kan je niet vragen het premiumaccount weer terug te betalen.

Waarom moet ik voor die speedserver betalen?!
Helaas zijn er ook kosten gekoppeld aan een speedserver. Wij zijn daarom helaas genoodzaakt om deze kosten voor een deel door te verrekenen aan de spelers. Denk eraan dat deze wereld intensief is aangezien hij tot 400 keer zo snel gaat.

Wat is TW-total?
TW-total is een extern project dat je statistieken en speedprestaties bijhoudt. Als je regelmatig onder dezelfde naam speelt kan je in hun ladder-ranglijsten komen of zelfs seizoenswinnaar worden. Meer informatie hierover vind je op twtotal.nl

Bestaat er ergens een overzicht over de speedwerelden?
Ja, hier vind je een overzicht over de speedwereld-ronden: http://www.tribalwars.nl/sds_rounds.php Daar heb je deze paginas:

Geplande ronden
Actuele ronden
Oude ronden