Stam

Uit Tribalwars Wiki NL
(Doorverwezen vanaf Ledenlimiet per stam)
Naar navigatie springen
Crow.png

Je dorpen zijn opgebouwd, de troepen zijn aangemoedigd: meer dan ooit is het nu het juiste moment om op zoek te gaan naar een plaatselijke stam om zo de vijand te lijf te gaan. Wie weet ben jij wel eerder het leidinggevende type, en is het onderhouden van een eigen stam wat voor jou? Misschien voel jij je helemaal thuis in de functie van diplomaat, recruiter of forum moderator. Eén ding is zeker: iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen om de stam tot een succes te maken!

Een stam vinden/zoeken

Tribal Wars draait niet alleen rond je eigen dorp, je stam en diens leden spelen ook een belangrijke rol. Beginnende spelers wordt aangeraden om lid te worden van een bestaande stam, om zo basiskennis van het spel op te doen. Het wordt niet aangeraden je eigen stam op te richten voordat je enige ervaring hebt opgedaan.

Hier zijn enkele handige tips om een stam te zoeken:
In de meeste gevallen is het nutteloos de topstammen aan te schrijven, aangezien deze meestal geen nieuwe leden aannemen. Jouw nieuwe stam moet ten opzichte van jou een goede positie hebben, en dus in de buurt liggen: ondersteuning en andere hulp moet op tijd kunnen aankomen. Je kunt naar je kaart gaan of de ranglijst van jouw continent, kijk hier even rond: dit zijn spelers die dicht bij jou liggen.

Aanmeldingen

Stamleiders

Leden die in de buurt van jouw stam liggen hebben de mogelijkheid zich aan te melden voor jouw stam. Wanneer een persoon dit doet krijg je hier als stamleider een berichtje over. Je kunt aanmeldingen van personen vinden onder Stam -> Rekrutering. Let op dat wanneer jij iemand accepteert van een stamaanmelding deze persoon onmiddellijk in de stam komt. Er wordt geen uitnodiging gestuurd, de persoon wordt direct aangenomen.

Als stamleider kun je onder Stam -> Eigenschappen een sjabloon creëren. Dit sjabloon kan door mensen gebruikt worden wanneer zij een aanmelding willen doen voor jouw stam. Je hebt hier ook de mogelijkheid stamaanmeldingen uit te schakelen.

Op zoek naar een stam

Hier het scherm waar je je kunt aanmelden voor een stam

Wanneer je zonder stam zit heb je de mogelijkheid je aan te melden voor een stam. Ga bovenaan in het scherm naar het kopje stam en je ziet het scherm hier rechts. Alle stammen in jouw omgeving die stamaanmeldingen toelaten zijn hier te zien. Je ziet de naam, het aantal leden en aantal punten van de stam. Wanneer je op aanmelden drukt heb je de mogelijkheid een sollicitatie te schrijven voor de stam. Als een stam vragen heeft dan zullen die hier staan. Beantwoord deze dan ook.
Zodra je jouw aanmelding hebt ingediend is het wachten op een reactie. Bij acceptatie kom je automatisch in de stam, bij weigering moet je verder zoeken.

Posities binnen een stam

Posities Stamoprichter.pngStamoprichter

Stamoprichters bezitten alle stamrechten. De speler kan de stam opheffen of herbenoemen, stam-homepage en IRC-kanaal intekenen, het interne forum administreren en anderen tot oprichter benoemen.
Geef deze status alleen aan betrouwbare spelers; iemand met deze rechten kan deze status namelijk ook weer van andere oprichters afpakken!
Het kan voorkomen dat de enige stamoprichter inactief wordt. Zodra het account verdwenen is, krijgen alle stamleden de optie om zichzelf tot oprichter te kronen. Het onderstaande zal verschijnen en de eerste persoon die erop drukt, wordt de nieuwe oprichter. Oprichter kronen.jpg

Posities Stamleiding.pngStamleiding

Leden van de stamleiding kunnen bevoegdheden en titels van andere spelers vastleggen, spelers ontslaan en hebben alle verdere bevoegdheden. Ook deze status kan je beter alleen aan betrouwbare spelers geven.

Posities Uitnodigen.pngUitnodigen

De speler kan nieuwe spelers in de stam uitnodigen.
Mocht de melding komen dat de speler die je wilt uitnodigen deze niet wil ontvangen, dan heeft deze persoon een filter van berichten ingesteld. Wil deze persoon toch uitgenodigd worden door jouw stam, dan moet hij dit weer uitschakelen onder Berichten -> Filter -> Uitnodigingen door stammen.

Posities Diplomatie.pngDiplomatie

Deze bevoegdheden geven zowel toestemming het stamprofiel te veranderen als Bondgenootschappen en NAP's af te sluiten.

Posities Rondschrijven.pngRondschrijven

De speler kan berichten aan de gehele stam sturen.

Posities Moderator in het interne forum.pngModerator in het interne forum

Deze bevoegdheid geeft het recht om bijdragen van andere leden in het interne forum te bewerken of te verwijderen.

Posities Verstopte fora.pngVerstopte fora

De speler kan verstopte fora, die normale leden niet kunnen zien, bekijken.

Posities Forum voor vertrouwde leden.pngForum voor vertrouwde leden

De speler kan fora voor vertrouwde leden zien maar niet de verstopte fora.

Diplomatie

Op de pagina diplomatie van de stam worden de betrekkingen met andere stammen beheerd. Deze notaties zijn niet bindend voor de individuele spelers, dorpen op de kaart worden echter wel passend ingekleurd. De status is alleen voor stamleden zichtbaar en kan alleen door diplomaten en stamleiders worden veranderd.

Het is mogelijk om bondgenoten, Niet-Aanvals-Pacten en vijanden in te stellen in de diplomatie lijst. Met bondgenoten is het mogelijk een adelsplanner te delen en het stammenforum. Met vijanden is het mogelijk om ze de oorlog te verklaren.


Adelsplanner

In de adelsplanner kunnen de claims van de stam worden gevonden. Wanneer je een dorp reserveert komt het in de adelsplanner terecht. Hoelang je een dorp kunt reserveren en hoeveel hangt af van de instellingen die jouw stamleiders hebben ingesteld, standaard kun je 5 dorpen reserveren voor 3 dagen.

Het is mogelijk om de adelsplanner te delen met andere stammen die jouw bondgenoot zijn, om op deze manier geen problemen te krijgen met dezelfde claims onder bondgenoten.

Stammenoorlog

Statistieken voor een specifieke oorlog

Sinds spelversie 7.0 is het mogelijk om elkaar officieel de oorlog te verklaren. Wanneer een stam de oorlog verklaard, of verklaard wordt, ontvangen alle leden van beide stammen een mededeling waarin dit medegedeeld wordt, met de reden van de oorlog. Onder het tabblad Stammenoorlogen is het mogelijk het verloop van de oorlog te volgen. Er valt te zien hoeveel de stammen gegroeid zijn, de toename van de verslagen tegenstanders (zowel in de aanval als in de verdediging) en natuurlijk hoeveel dorpen beide kanten al afgepakt hebben.

Daarnaast is er de mogelijkheid om op het Tribal Wars forum de gegevens neer te zetten van deze oorlog, om zo niet enkel in het spel te vechten, maar ook door middel van Politiek & Propaganda, een belangrijk onderdeel voor het winnen van een oorlog.

Een stam moet minimaal 5 leden en 15.000 punten hebben om een oorlog te kunnen verklaren. Dit geldt voor beide stammen (de stam die de oorlog verklaard & de stam aan wie de oorlog verklaard wordt)

Er kunnen meerdere stammen deelnemen aan een oorlog en alle statistieken kunnen door iedereen bekeken worden. De oorlog zal nog steeds starten als een conflict tussen 2 stammen maar er kunnen extra stammen toegevoegd worden om langs een van beide kanten te helpen. Eenmaal in de oorlog kan een stam zichzelf er niet meer uithalen. Dit kan pas als de oorlog voorbij is of een vredesaanbod aangenomen wordt. Enkel de leiders van de 2 originele stammen kunnen beslissingen maken over het uitnodigen van extra stammen of kunnen vredesaanbiedingen sturen - De anderen krijgen hiervan een bericht maar kunnen zelf niets doen

Stam verlaten

Regelmatig zal je uitnodigingen ontvangen voor andere stammen, ook al zit je al in een stam. Ben je nu toch geïnteresseerd in die stam die je een uitnodiging stuurt, kan je je huidige stam verlaten. Je kunt dit doen door: "Stam" -> "Overzicht" -> "Stam verlaten". Als jij de laatste stamoprichter in je stam bent, kan je je stam niet zomaar verlaten, dit doe je dan door: "Stam" -> "Eigenschappen" -> "Stam opheffen". Hiermee hef je je stam op, waardoor deze verdwijnt.

Stam verlaten.png