-

Hoofdpagina
Dorp Eenheden
Stam Premium
Vlaggen Prestaties
Forum Support
Uit Tribalwars Wiki NL
Ga naar: navigatie, zoeken
Deze pagina biedt informatie aan over een afgelopen evenement: de informatie van deze pagina heeft dus slechts betrekking op het verleden en is niet meer van toepassing. Deze pagina blijft bestaan als placeholder voor de informatie die ze bevat.
Winterlogo.png

Het wordt winter, en Tribal Wars verwelkomt voor de allereerste keer vreemde zielen op haar grondgebied: de Vikingen. Het gaat om het allereerste volledig ingebouwde themaevenement van Tribal Wars: een spectaculair Winterevenement dat loopt van 19 december 12.00u tot 1 januari 23.59u!

De Vikingen doorkruisen het landschap van Tribal Wars en slaan daarbij hun tijdelijke dorpen op naast de jouwe, om vervolgens weer verder te trekken. Deze dappere krijgers uit het noorden komen echter niet in vrede… Tijd om tot de actie over te gaan!

Dit winterevenement is enkel actief op werelden 26, 27, 28, 29, 30 en de Casual

Wat is het doel van dit evenement?

Bij het aanvallen van de dorpen van de Vikingen kan je vachten (Huiden.png) verzamelen. Deze vachten kan je vervolgens inruilen voor tijdelijke bonussen, in de vorm van een verbeterde productie van grondstoffen, verhoogde buitcapaciteit, versneld rekruteren, …

De Vikings zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven, en zullen steeds weerstand bieden wanneer je hen aanvalt. Stuur dus steeds voldoende troepen mee!

Vikingsdorpen kunnen ook tijdens de aanvalsstop rond Kerst en Nieuwjaar aangevallen worden, in tegenstelling tot barbarendorpen, bonusdorpen en andere spelers.

Vikingsdorpen op de kaart

Vikingkamp

Een Vikingkamp is eenvoudig te herkennen op de kaart: niet alleen hebben ze op de minimap een speciaal icoontje, ook op de grote kaart zijn te goed herkenbaar aan hun “winters” karakter.

De Vikingen zijn constant in beweging. Ze slaan hun kampen maar een beperkte tijd op, om daarna weer verder te trekken. Bij de dorpsinformatie van het Vikingsdorp kan je zien hoeveel tijd je nog hebt alvorens dat de Vikingen weer verhuizen.

Je kan voor 60 Premium Punten de aanwezigheid van een Vikingsdorp met één uur verlengen. Dit uur zal dan bijgevoegd worden aan de tijd die nog over was, en voor iedere speler gelden.

Vikingsdorpen aanvallen

Een Viking!

De vachten (Huiden.png) waarmee je de speciale bonussen kan bemachtigen, zal je niet zomaar kunnen bemachtigen: je zal ze als buit moeten meebrengen na een succesvolle aanval. De vikingen (Viking.png) zullen zich echter niet zomaar overgeven, zorg er dus zeker voor dat je voldoende troepen met de aanval meestuurt.

Vikingsdorpen kunnen niet ondersteund worden. Andere spelers zullen de dorpen dus niet vol met troepen kunnen zetten.

Vachten veroveren en gebruiken

Vachten kunnen slechts veroverd worden bij een succesvolle aanval op een Vikingsdorp. Wanneer dit gebeurt, dan zullen je krijgers een aantal van die vachten naar het thuisfront brengen: infanterie-eenheden kunnen elk één vacht dragen, cavalerie-eenheden nemen er 2 mee en de ridder kan er zelfs 5 buitmaken. Die vachten kan je vervolgens inzetten om een speciale bonus te activeren: dit kan door vanuit het dorpsoverzicht naar de pagina over het winterevenement te gaan.

Op deze pagina vind je ook uit welke bonussen je kan kiezen en hoeveel vachten dit jou zal kosten. Wanneer je een bonus activeert, dan zal deze voor tien uren actief zijn. Je kan op hetzelfde moment maar één bonus actief hebben.

Bonus Beschrijving
Buff1.png
+15% verhoogde houtproductie
+30% meer buitcapaciteit
Buff2.png
+15% verhoogde leemproductie
+20% hogere snelheid voor bouwopdrachten
Buff3.png
+15% verhoogde ijzerproductie
+10% hogere snelheid voor rekrutering

Heb je toch niet genoeg vachten, maar wil je toch een bonus activeren? Voor 20 Premium Punten kan je gebruik maken van de mogelijkheid om het aantal vachten te reduceren met 20%, je betaalt dus slechts 80% van de vachten in dit geval!

Looptijd van het winterevenement

TW Winter.png


Het winterevenement start op 19 december 2012 om 12.00u. Vanaf 29 december 2012 zullen de dorpen niet meer verhuizen, om vervolgens op 1 januari 2013 om 23.59u als sneeuw voor de zon te verdwijnen van Tribal Wars, samen met de bonussen (deze zullen op dat moment gedeactiveerd worden).